​Dit is wat videomarketing onmisbaar maakt voor jouw merk!

Video’s zijn anno 2020 niet meer weg te denken uit ons digitale leven. Of het nu YouTube, Vimeo, Facebook, LinkedIn of Instagram is. Commercieel, artistiek of met de telefoon geschoten familiebeelden. Je komt ze bijna overal tegen, in vele verschillende formats. Veel bedrijven maken daarom gebruik van videomarketing om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen van een groot publiek. En niet zonder reden!


1. Ruim 50% van de mensen kijkt dagelijks online video’s

Uit onderzoek van Hubspot bleek dat 78 procent van de mensen wekelijks online video’s bekijkt. Ruim 50 procent doet dat zelfs dagelijks! (Hubspot)

2. In 2021 bestaat 82% van het internetverkeer uit video

De verwachting is dat volgend jaar 82 procent van al het internetverkeer bestaat uit video. Dat maakt wel duidelijk dat video immens populair is en bedrijven zich daarmee in de kijker kunnen spelen bij een groot publiek. (Cisco)

3. YouTube is na Google de meest populaire website

Videostreamplatform YouTube behoort tot de twee meest bezochte websites in Nederland. Alleen online zoekmachine Google is populairder. Maar YouTube is van Google, dat ook video’s toont in zijn zoekresultaten. Op beide websites wil je dus als bedrijf gevonden worden!

4. 85% van de klanten ziet graag méér videocontent van merken

Een groot deel van de klanten ziet graag meer videocontent van merken, maakte onderzoek van Hubspot en Wyzowl duidelijk. Het overgrote deel (96%) van de mensen heeft ooit ook een explainervideo over een product of service bekeken. Een uitgelezen kans voor bedrijven om klanten te binden! (HubSpot)

5. Video’s zorgen voor een flinke bezoekersboost op jouw site

MarketingSherpa beschrijft in een artikel dat video het aantal maandelijkse unieke bezoekers laat toenemen. Als case noemt de website een Amerikaans softwarebedrijf dat in een paar jaar 200 tot 300 procent meer bezoekers kreeg, onder meer door video. (MarketingSherpa)

Ben je overtuigd van de kracht van videomarketing?

Wij helpen je graag met het uitdenken van een sterk videomarketingplan voor jouw bedrijf of organisatie. Onze videospecialist Selina Dubbelaar weet als geen ander hoe je professionele video’s en animaties maakt.

Benieuwd hoe wij al diverse merken hebben versterkt middels videomarketing? Bekijk onze presentatievideo.


Bezoek onze Merkmakerij in Zwartsluis om te sparren over de mogelijkheden. Bellen of mailen mag natuurlijk ook!

Blog | Blijf op de hoogte

Vanuit onze passie voor het versterken van merken, delen wij graag onze kennis op het gebied van marketing en communicatie met jou.

BELUISTER ONZE PODCAST OVER 'SOCIALE BEWIJSKRACHT'
Tip

BELUISTER ONZE PODCAST OVER 'SOCIALE BEWIJSKRACHT'

Ontdek meer
​Wat maakt social proof zo'n briljant sterk overtuigingsmiddel?
Tip

​Wat maakt social proof zo'n briljant sterk overtuigingsmiddel?

Ontdek meer
BEKIJK DE VIDEO OVER HET CIALDINI-PRINCIPE 'SOCIALE BEWIJSKRACHT'!
Tip

BEKIJK DE VIDEO OVER HET CIALDINI-PRINCIPE 'SOCIALE BEWIJSKRACHT'!

Ontdek meer
advertenties beursstands boekwerk cadeaubonnen folders-brochures fotografie identiteiten-huisstijlen intranet-crm kalenders menukaart nieuwsbrieven plus pr promotie-acties promotiemateriaal signing-autoreclame video-animatie websites