Huisstijl - Dokter Rook

Hasselt is een nieuwe huisarts rijker. Als opvolgster van Dokter Wallinga opende Dokter Rook de deuren van een gloednieuwe praktijk aan de Nieuwstraat 14. We mochten voor haar de complete huisstijl ontwikkelen. En dat deden we uiteraard met de grootst mogelijk zorg!

EEN MET ZORG ONTWIKKELDE HUISSTIJL

Eerst verdiepten we ons voor inspiratie in de medische wereld. Al snel sprong ons een gemene deler in oog: de tinten waarmee huid, spieren en bloed overal weergegeven worden. En de warmte en het uitnodigende gevoel dat deze kleuren samen uitstralen.

Vervolgens bogen we ons over de vormgeving van het logo. We kozen voor drie organische vormen, die ook weer een duidelijke associatie met de medische sector oproepen. Elke vorm gaven we een eigen tint mee.

Daarna dachten we na over het gebruik van het logo in verschillende varianten. We kwamen uit bij versies met volvlakken en met lijnen. Die laatste optie bestaat zowel uit een zwart-witte als kleurenvariant.

Gezonde start

Tot slot stonden we voor een keuze over de typografie. Een stevige, zelfverzekerde letter met afgeronde hoeken staat voor autoriteit en toegankelijkheid. Daar koppelden we een lettertype met een handgeschreven look aan. Een knipoog naar het ouderwetse doktershandschrift.

Zo bezorgden we Dokter Rook met ons logo in ieder geval een gezonde start!
EEN MET ZORG ONTWIKKELDE HUISSTIJL

Bekijk meer

Ontdek meer uit ons portfolio

advertenties beursstands boekwerk cadeaubonnen folders-brochures fotografie identiteiten-huisstijlen intranet-crm kalenders menukaart nieuwsbrieven plus pr promotie-acties promotiemateriaal signing-autoreclame video-animatie websites