Conceptontwikkeling GT24

Begin dit jaar zag Peter Groen volop kansen in de markt voor een nieuwe tankstationformule. Hij was alleen op zoek naar een totaalconcept dat zich echt zou onderscheiden van alle huidige brandstofaanbieders. Om dat voor elkaar te krijgen klopte de voormalige directeur van Salland Olie en oprichter van Firezone bij ons aan.

Simpelweg goedkoop tanken

Peter voorspelde een aantal jaar geleden al dat alleen bemande tankstations met fullserviceconcepten of onbemande locaties een toekomst hadden. Een ontwikkeling die zich momenteel in sneltreinvaart voltrekt. Groen wilde feitelijk onderbouwd hebben waarom traditionele shops niet meer kunnen overleven en hoe hij daar met een nieuw concept op in zou kunnen spelen.

We doken blanco, maar diep in die materie en onderzochten hoe het brandstofaanbod, de mobiliteit, het tankgedrag en de tankstationformules er in 2018 uit zien. En welke ontwikkelingen er op die gebieden in de nabije en verre toekomst plaatsvinden. Op basis van pure feiten vonden we het gat in de markt.

Zes zuinigheden

Het leidde tot de naam GT24 en de slogan Simpelweg goedkoop tanken. Beide passen bij de formule die we ontwikkelden. Een formule die wars is van alle fratsen én die alle hindernissen wegneemt die consumenten ervan weerhoudt om onbemand te tanken. Dit lukt door zuinig te zijn op ieders portemonnee, tijd, auto, veiligheid, brandstof en toekomst. Oftewel met de zes zuinigheden van GT24.

GT24 garandeert consumenten er altijd naar te streven de goedkoopste te zijn, dat de (betaal)app ervoor zorgt dat zij 24 uur per dag simpel en snel kunnen tanken, dat er additieven met reinigende technologieën in alle brandstoffen verwerkt zijn, dat ze altijd in of net buiten de bebouwde kom veilig kunnen tanken, dat ze tips en tricks krijgen om langer met een volle tank te doen en dat er verantwoordelijkheid voor het milieu genomen wordt.

Groene toekomst

Zo profileert GT24 zich als ultieme prijsvechter. Maar wel een die de consument als enige een keuze voor duurzaamheid biedt. GT24 biedt namelijk biobrandstoffen en laadpunten voor elektrische auto’s aan en speelt met een infrastructuur die tanken op waterstof mogelijk maakt nadrukkelijk in op de toekomst. Een lijn die het doortrekt met tankstations die volledig op groene energie draaien.


Begin 2019 zullen de eerste GT24-stations open gaan. Vanaf dat moment zullen wij lokaal en landelijk ook alle marketing gaan uitrollen. De concepten daarvoor worden momenteel uitgebroed.

Nu al meer weten over GT24? Ga naar www.gt24.nl.

Simpelweg goedkoop tanken

Bekijk meer

Ontdek meer uit ons portfolio

advertenties beursstands boekwerk cadeaubonnen folders-brochures fotografie identiteiten-huisstijlen intranet-crm kalenders menukaart nieuwsbrieven plus pr promotie-acties promotiemateriaal signing-autoreclame video-animatie websites