Sinterklaasactie SamSam

SamSam is een winkel vol tweedehands kleding, speelgoed en accessoires in Zwartsluis. Om haar Sinterklaaswensbox te promoten vroeg eigenaresse Leontien Voorsluijs om eens met haar te brainstormen. En zo ontstond een ludieke actie.

Tamtam rond SamSam

We bedachten dat er zo’n twee weken voor Sinterklaas honderden schoenendozen bij SamSam afgeleverd zouden worden. Een mysterie dat een week lang niet ontrafeld kon worden. We verzorgden een persbericht en fotografie voor de lokale media over het schoenendoos-raadsel en posten erover op de Facebookpagina van SamSam.

Een week later helderden we het mysterie op. De Pieten van Sinterklaas bleken een oud adressenbestand te hebben gebruikt en dachten dat er op de plek van SamSam nog altijd een schoenenwinkel zat… Weer schakelden we hiervoor een persbericht, fotografie en social posts in om de tamtam rond SamSam zo groot mogelijk te maken in Zwartsluis.

Versierde schoenendoos

Ditmaal gaven we in de berichtgeving aan dat alle kinderen uit Zwartsluis een schoenendoos af mochten halen om deze thuis te versieren. Als zij deze voor 1 december weer in zouden leveren, konden zij bij SamSam een verlanglijstje samenstellen van de leukste (schoen)cadeautjes die SamSam in de aanbieding heeft. In de week van 5 december mocht iedereen de schoenendoos weer afhalen, waarbij er een cadeau van het verlanglijstje in de doos zou zitten.

Uiteindelijk namen 60 kinderen de moeite om aan de schoenendoos-actie mee te doen. Zo konden we voor SamSam met een mooie mix aan marketingmiddelen een flinke impact en heel wat kindervreugde realiseren.

Tamtam rond SamSam

Bekijk meer

Ontdek meer uit ons portfolio

advertenties beursstands boekwerk cadeaubonnen folders-brochures fotografie identiteiten-huisstijlen intranet-crm kalenders menukaart nieuwsbrieven plus pr promotie-acties promotiemateriaal signing-autoreclame video-animatie websites