Waarom videomarketing jouw bedrijf in beweging brengt

Wist je dat video’s op jouw bedrijfssite het aantal unieke bezoekers verhogen? En dat bijna driekwart van de mensen een dienst of product het liefst via video leert kennen? Videomarketing levert bedrijven een flinke boost op. Video’s brengen jouw onderneming letterlijk en figuurlijk in beweging! Lees in deze blog wat de mogelijkheden zijn. En hoe wij merken versterken met video en animatie.

1. Waarom video’s jouw bedrijfsmarketing versterken
2. Zo zet je video in voor jouw bedrijf
3. Onze videospecialist aan het woord
4. Bekijk hoe Active Creations merken versterkt met video en animatie
5. Wij versterken ook jouw merk met videomarketing

Er was een tijd dat massamedia als kranten, radio en tv de enige manier waren om als bedrijf jouw beoogde doelgroep te bereiken. Het voelde soms als ‘marketing met een blinddoek voor’. Je wist nooit precies bij wie jouw boodschap terechtkwam en of het moment juist was. Het maken en uitzenden van tv-reclamevideo’s kostte ook nog eens bakken met geld.

Lang leve de huidige tijd, waarin internet en social media niet meer zijn weg te denken. Bedrijven zijn tegenwoordig hun eigen uitgeverij of tv-station. Met een goede contentstrategie breng je heel gericht jouw bedrijfsboodschap, op jouw moment onder de aandacht van jouw doelgroep. Een belangrijk onderdeel van goede contentmarketing is (animatie)video. Waarom en hoe? Dat leggen we hieronder uit!

1. WAAROM VIDEO EN ANIMATIE JOUW BEDRIJFSMARKETING VERSTERKEN

A. Beweging

Je kent ongetwijfeld het gezegde: ‘Een foto zegt meer dan 1.000 woorden’. Foto’s spreken letterlijk tot de verbeelding. Video’s en animaties voegen daar nog een belangrijk element aan toe: beweging. Daardoor komt jouw bedrijf tot leven voor (potentiële) klanten!

B. Branding

Als ondernemer heb je een verhaal te vertellen. Je wilt dat mensen weten wat, hoe en vooral waarom je het doet. Een bedrijfsvideo of -animatie leent zich daar perfect voor. Je kunt de sfeer bepalen en de kijker positief beïnvloeden.

C. Online vindbaarheid

Google toont tegenwoordig ook YouTube-video’s in zijn zoekresultaten. Hoe mooi is het als een video of animatie van jouw bedrijf komt bovendrijven wanneer een potentiële klant zoekt op een relevant onderwerp? Daarnaast zoeken veel mensen tegenwoordig gericht op YouTube. Staat jouw video daar ook tussen dan heb je kans dat jij daarbij ook gevonden wordt.

D. Deelbaarheid

Een goede video laat zich makkelijk delen op websites en social media. Als jouw bedrijf waarde biedt, zijn mensen bereid die onder de aandacht te brengen van hun ‘social-vrienden’. Daarmee bevelen ze je aan én zorgen ze tegelijk voor gratis exposure voor jouw bedrijf.

E. Video is de toekomst

Video is de toekomst (en eigenlijk al het heden). De verwachting voor 2021 is dat ruim 80 procent van het internetverkeer bestaat uit video. Veel bedrijven maken daarom al gebruik van deze manier van contentmarketing.

2. ZO ZET JE VIDEO IN VOOR JOUW BEDRIJF


A. Productvideo

Foto’s en tekst zijn prima manieren om producten te presenteren. Een video voegt daar beweging aan toe, waardoor de werking ervan nog inzichtelijker en aansprekender wordt. Een how-to-video is ook een perfecte manier om de werking van een product uit te leggen en tegelijkertijd (potentiële) klanten te helpen.


B. Animatievideo

Met animatie breng je jouw boodschap, product of dienst op een speelse en tegelijk professionele manier onder de aandacht van jouw doelgroep. De opties zijn haast onbeperkt. Wat je ook bedenkt, met animatie breng je het tot leven, ondersteund door tekst of voice-over.


C. Bedrijfsvideo

Video is een van de beste manieren om jouw bedrijf te presenteren. Je laat namelijk letterlijk zien wie je bent en waar je voor staat. Kijkers krijgen een indruk van jouw bedrijf en zien hoe jouw producten en diensten tot stand komen. Ook vacaturevideo’s zijn een waardevolle manier om jouw bedrijf te presenteren en zo personeel te werven.


D. Promotievideo

Een gelikte promotievideo enthousiasmeert jouw doelgroep om de actie te ondernemen die jij voor ogen hebt. Je kunt ook denken aan video in de header van jouw bedrijfswebsite, voor net dat stukje extra uitstraling.


E. Compilatievideo / aftermovie

Na een geslaagd evenement kan het nagenieten beginnen. Wat is nou mooier dan het nog eens te herbeleven met een video? Voor jou als organisator, de bezoeker/klant, maar juist ook voor mensen die er niet bij waren. Een compilatievideo is daarvoor de perfecte manier.

3. ONZE VIDEOSPECIALIST AAN HET WOORD

Onze videospecialist Selina Dubbelaar weet als geen ander hoe je professionele video’s en animaties maakt. Samen met de klant stelt zij het doel, de boodschap en tone of voice vast. Deze verwerkt zij in een script en shotlist. Het resulteert uiteindelijk in een pakkende video-edit met haarscherpe beelden, die de kijker meeneemt in de beleving van jouw merk. “Ik vind het mooi om de gedachten van de klant realiteit te maken”, vertelt Selina. “Je begint met een idee en eindigt met een geweldige video die je kan delen met de buitenwereld.”

4. BEKIJK HOE ACTIVE CREATIONS MERKEN VERSTERKT MET VIDEO

Ben je benieuwd hoe wij merken versterken met video en animatie? Bekijk onze videopresentatie!


5. WIJ VERSTERKEN OOK GRAAG JOUW MERK MET VIDEOMARKETING

Wil je het merk van jouw bedrijf of organisatie ook versterken met video of animatie? Wij helpen je graag! Bezoek onze Merkmakerij in Zwartsluis om te sparren over de mogelijkheden. Bellen of mailen mag natuurlijk ook!

Blog | Blijf op de hoogte

Vanuit onze passie voor het versterken van merken, delen wij graag onze kennis op het gebied van marketing en communicatie met jou.

BELUISTER ONZE PODCAST OVER 'SOCIALE BEWIJSKRACHT'
Tip

BELUISTER ONZE PODCAST OVER 'SOCIALE BEWIJSKRACHT'

Ontdek meer
​Wat maakt social proof zo'n briljant sterk overtuigingsmiddel?
Tip

​Wat maakt social proof zo'n briljant sterk overtuigingsmiddel?

Ontdek meer
BEKIJK DE VIDEO OVER HET CIALDINI-PRINCIPE 'SOCIALE BEWIJSKRACHT'!
Tip

BEKIJK DE VIDEO OVER HET CIALDINI-PRINCIPE 'SOCIALE BEWIJSKRACHT'!

Ontdek meer
advertenties beursstands boekwerk cadeaubonnen folders-brochures fotografie identiteiten-huisstijlen intranet-crm kalenders menukaart nieuwsbrieven plus pr promotie-acties promotiemateriaal signing-autoreclame video-animatie websites